Irinej odlikovao čuvara Zejtinlika

Patrijarh srpski Irinej posetio je srpsko vojničko groblje Zejtinlik u Solunu, gde je višedecenijskom čuvaru Đorđu Mihajloviću uručio najviše odlikovanje SPC.

Izvor: B92

Nedelja, 19.10.2014.

23:33

Default images

Mihajlovića je odlikovao Sveti Arhijerejski Sinod, za nesebičnu ljubav prema bližnjima i pravoslavnoj crkvi.

Patrijarh Irinej, koji će sutra posetiti Hilandar na Svetoj gori, rekao je da je Zejtinlik mesto ćutanja i zaveta, "mesto na kome svaki Srbin nalazi svog dedu, ujaka, strica, kuma, prijatelja, brata”, koji su ugradili svoje živote u temelje mira i slobode, kako se slično zlo ne bi nikad ponovilo, objavljeno je na sajtu SPC.

"Neka je večan pomen srpskim herojima Velikog rata i neka ih Gospod nastani u mestu svetlom, mestu cvetnom, u mestu odmora i pokoja, da počivaju ponosni, kao hilandarski čempresi koji ih okružuju na groblju uvek besprekorno uređenom. A za njegovo uređenje i čuvanje decenijama se brinuo dobri čika Djorđe Mihajlović", istakao je patrijarh.

Patrijarh Irinej će sutra posetiti Kareju i manastir Hilandar. Biće to prva poseta jednog srpskog patrijarha manastiru Hilandaru posle 35 godina, navedeno je na sajtu SPC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: