Cenim Srbe jer se opiru pritiscima

I na daljinu osećam kako iz srpskog naroda zrače spontane simpatije prema mojoj zemlji i narodu, da voli i poštuje Rusiju, rekao je Putin.

Izvor: Veèernje novosti

Subota, 18.10.2014.

21:45

Default images

"Tomislave, kada god budete imali novu ideju, napišite mi, postaraću se za to. Uvažavam Srbiju koja ima svoje stavove i ne podleže pritiscima".

To je, kako saznaju "Novosti", predsednik Rusije Vladimir Putin poručio svom srpskom kolegi Tomislavu Nikoliću, tokom sastanka u Palati "Srbija“, koji je bio zatvoren za javnost.

Za vreme razgovora, prenose dobro obavešteni izvori ovog lista, ruski lider osvrnuo se i na aktuelan, "previše neprijateljski“ odnos Vašingtona prema Moskvi, rekavši da on teško shvata da se na "takvom tonu gradi ozbiljna politika“, ali da se ipak nada da će to shvatiti i u SAD.

Inače, po sletanju na Aerodrom "Nikola Tesla“, prvih petnaestak minuta svoje posete Srbiji ruski predsednik proveo je sa svojim domaćinom Nikolićem mimo kamera, iza zatamnjenih stakala limuzine koja ih je vozila ka Groblju oslobodilaca Beograda.

Nikolić i Putin "rekonstruisali“ su i kako se odvijalo oslobađanje srpskog glavnog grada od nacističkih okupatora, pominjali su i stravične žrtve i borbu Srba i Rusa koji su ginuli rame uz rame, pišu Novosti.
Foto: Tanjug
Kada je predsednički "iljušin“ sleteo na beogradski aerodrom, Vladimira Putina je već čekala limuzina koja je ranije dopremljena u prestonicu. Reč je o specijalno konstruisanom "mercedesu", jednom od nekoliko identičnih koje Putin ima u voznom parku. Automobil ima najviši stepen zaštite. Navodno, ovo vozilo može da izdrži i manji nuklearni udar. Iako spolja izgledaju identično, ovaj automobil razlikuje se od "mercedesa“ koji Putin koristi kada je u Moskvi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: