Mali čestitao jubilej Domu omladine

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali čestitao je danas Domu omladine jubilej - 50 godina postojanja i rada sa mladima iz Srbije i Beograda.

Izvor: Tanjug

Subota, 18.10.2014.

17:16

Default images

Čestitku je uputio u ime Grada Beograda i u svoje lično ime, saopšteno je iz gradske kancelarije.

U saopštenju je navedeno da je Dom omladine imao veliki uticaj na generacije koje su u njemu odrastale i veoma je značajno što danas ova kulturna ustanova može da se pohvali sa 50 godina postojanja.

"Važno je da mladi ljudi imaju prostor gde mogu kvalitetno da provode vreme i da uživaju u kulturnim događajima. Znam da imate veliki kreativni potencijal, a na nama je da vam damo podršku da taj potencijal i razvijete. Verujem da će kulturne manifestacije zauzimati sve značajniju ulogu u društvenom životu našeg grada", navodi se u čestitki.

Dom omladine je otvoren 18. oktobra 1964, a njegova misija je uglavnom usmerena na mlade. Ova institucija je godinama pokretač raznih kulturnih dešavanja u Beogradu, Srbiji i regionu, piše u saopštenju.

Današnji Dom omladine Beograda ima preko 1.600 programa godišnje i više od 400.000 posetilaca na svojim programima. U ovoj kulturnoj instituciji se odvijaju muzički, filmski, tribinski, likovni, edukativni i pozorišni programi, koji su često besplatni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: