Palma: Svet da osudi albanski teror

Isticanje zastave sa mapom "Velike Albanije" na stadionu u Beogradu predstavlja teroristički akt, izjavio je lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Izvor: B92

Subota, 18.10.2014.

16:05

Default images

On je pozvao velike sile da se uključe u "borbu protiv albanskog terorizma".

"Mi nismo militantan narod, videli ste šta se desilo Srbiji na utakmici Srbija-Albanija, da su Albanci iz vazduha spustili na stadion zastavu 'velike Albanije'. To za nas nije provokacija kako ističu, to je za nas teroristički akt", kazao je Marković na sednici GO JS u Jagodini.

Marković je pozvao Evropu, Ameriku i druge zapadne sile da "ne primenjuju dvostruke aršine".

"Srbija podržava Ameriku u borbi protiv islamskog terorizma i sada pozivamo Ameriku i Evropu da se uključi u borbu protiv albanskog terorizma. Kako drugačije da nazovemo pretenzije Albanije na teritorije Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke", rekao je Marković.

Da se ovo desilo Americi ili Evropi svi bi bili na nogama, ocenio je Marković, i istakao da JS kao državotvorna, miroljubiva stranka traži da se "poštuje što je srpsko, što je medjunarodno priznato i da osudi terorizam koji stanuje u Albaniji u Tirani".

Marković je rekao i da posle ovakvog incidenta "nikada ne bi primio premijera Albanije Edi Ramu".

"Nikada ne bih primio premijera Albanije, to je sipanje soli u žive rane srpskih porodica sa Kosova i Metohije", rekao je Marković, dodajući da to ne govori kao predsednik partije koja podržava Vladu već "kao domaćin, kao obično fizičko lice".

JS osudjuje, kako je kazao, napade na pekare Albanaca, pozivajući gradjane Srbije da poštuju nacionalne manjine u Srbiji. Bojim se ako se desi još neki napad na neku radnju Albanaca da će Srbi koji žive u getu na Kosovu i Metohiji, getu u Evropi, imati problema", rekao je on.

Glavni odbor je zakazao Skupštinu stranke za 22. novembar u Sava centru u Beogradu.

U koaliciji SPS-PUPS-JS nikad nije bilo svađe

Predsednik Jedinstvene Srbije izjavio je danas da u koaliciji SPS-PUPS-JS nikada nije bilo svađe i zatražio od građana Srbije da kazne one koji su "rasturili svoje partije".

"Nikada nije bilo svađe u našoj koaliciji a gledam neke partije se raspadaju, od jedne se prave četiri", rekao je Marković.

On je istakao da nije vreme u Srbiji da se svađamo i gložimo, pre svega oko nečega što nije interes građana Srbije.

"Molim građane Srbije da kazne one koji su rasturili svoje partije zarad ličnog interesa, i osnivali nove, i da nikada ne glasaju za njih jer ti ljudi, neki su godinama bili na vlasti i u vlasti, ništa nisu uradili, i sada će oni u nekom drugom odelu da nam pokazuju kako su sposobni, kako su menadžeri i kako će da pomažu građanima Srbije", kazao je Marković.

Skupština JS 22. novembra u centru "Sava"

Izborna Skupština Jedinstvene Srbije održaće se 22. novembra u Sava centru u Beogradu, odlučeno je na sednici Glavnog odbora stranke u Jagodini.

"Zašto u Sava centru? Hoćemo da pokažemo, da vide građani Srbije, da smo mi jedna velika partija i da ćemo imati 5.000 delegata", objasnio je Marković.

Biraćemo rukovodstvo, predsednika i ostale čelnike stranke na demokratski način, istakao je Marković. Lider JS je ocenio da Srbija nije imala priliku da vidi sposobne ljude koje ima Jedinstvena Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: