UKR: Zima prehladna za nemački dron

Ukrajinska zima je prehladna za nemački bespilotni dron, tako da je iz tehničkih razloga, angažman nemačke vojske u ime OEBS u Ukrajini doveden u pitanje.

Izvor: B92

Petak, 17.10.2014.

13:50

Default images

Prema saznanjima tablioda ''Bild'', pespilotna letelica tipa ''Luna'' sposobna je za angažman samo do minus 19 stepeni Celzijusa, a te temperature bi na visini od 3.000 do 5.000 metara u hladnoj, ukrajinskoj zimi mogle da bude jasno prekoračene.

Zato je portparol za pitanje odbrane u poslaničkom klubu demohrišćana u Bundestagu Hening Ote zahtevao hitno novo rešenje.

"U zimu, kod ''drona'' tipa ''Luna'', može da dođe do teškoća u letu, odnosno, smrzavanja i pada letelice", rekao je Ote.

OEBS je prošle sedmice od nemačke vlade zahtevao angažman u ''dron-misiji'' Bundesvera u istočnoj Ukrajini, prenose mediji, navodeći da se tu radi i podršci OEBSU pri nadgledanju rusko-ukrajinske granice, gde su u sukobu proruske snage sa ukrajinskom vojskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: