Pacijent na KiM nije zaražen ebolom

Pacijent koji je sinoć primljen na odeljenje infektivne klinike u Prištini nije zaražen virusom ebole, rekao je direktor kosovskog Instituta za javno zdravlje.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.10.2014.

17:30

Default images

"Pacijent koji je primljen na infektivnu kliniku, nije imao simptome virusa ebole. Pacijent je sa klinike prebačen u ambulantu Doma zdravlja kako bi mu bila prepisana adekvatna terapija. Mi ćemo nastaviti da pratimo stanje pacijenta", rekao je za RTK 2 Naser Ramadani.

Ministarstvo zdravlja je preduzelo sve neophodne mere, pa je Infektivna klinika Kliničko-bolničkog centra Kosova spremna za izolaciju osoba koje budu pokazivale simptome ebole.

Opasnost od ebole za građane Kosova, region Balkana i Evrope je, kako je naveo, minimalna, a preduzete su sve mere po preporuci Svetske zdrastvene organizacije za zastitu od ove bolesti, a medicinsko osoblje je osposobljeno i spremno.

"Prva tačka za kontrolu osoba zarazenih ebolom treba da bude Aerodrom Priština, gde postoji služba koja vrši kontrolu i pregled putnika. Sve preventivne mere preduzete su od dana kada je krenula epidemija u Liberiji, Sijera Leoneu i Gvineji. Veći stepen prevencije podignut je avgusta 2014. godine, kada je SZO upozorila na ovu bolest", dodao je Ramadani.

TV Klan Kosova sinoć je javio da je jedan pacijent stigao u zdravstveni centar u Prištini sa sumnjivim simptomima sličnim eboli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: