Ebola se širi na nova područja

Uprkos naporima na sprečavanju širenja epidemije ebole, dve osobe su zaražene na području Sijera Leonea, gde do sada nije bilo inficiranih.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.10.2014.

15:56

Default images

U izveštaju Centra za vanredne operacije su navedena dva slučaja zaraze u oblasti Koinadugu, na severu Sijera Leonea, gde od početka izbijanja epidemije, početkom ove godine, zaraza nije doprla, preneo je AP.

Stanovnici ove oblasti pridržavali su se bezbednosnih procedura i imali ograničen kontakt sa ostatkom zemlje gde broj obolelih ubrzano raste.

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, samo prošle sedmice u Sijera Leoneu registrovano je 425 novih slučajeva ebole.

U toj državi, koja je pored Liberije i Gvineje teško pogodjena epidemijom ebole, prema podacima SZO, inficirano je 4.239 ljudi, a 2.458 je umrlo.

Zaključno sa 12. oktobrom, u sedam država registrovano je ukupno 8.997 slučajeva gde je potvrdjeno, postoji verovatnoća ili se sumnja na ebolu, a najveći broj je u ove tri zapadnoafričke države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: