"Albanski igrač odneo zastavu"

Zastavu sa mapom "velike Albanije" sa terena je odneo albanski fudbaler, kaže za Blic načelnik Uprave policije u PU Beograda Miladin Despotović.

Izvor: Blic

Četvrtak, 16.10.2014.

00:46

Default images

Despotović je rekao da je zastava pronađena kod delegata meča. On je za taj list potvrdio da se sumnja da je dronom za koji je bila zakačena zastava "velike Albanije" upravljao Olsi Rama, brat premijera Albanije Edi Rame.

"Nakon sumnje da je Rama upravljao letelicom, u potrazi za dokazima pregledane su sve osobe u VIP loži. Nakon pretresa oni su pušteni pa su ušli u autobus i odvezli se na aerodrom", kaže Despotović.

On nije želeo da otkrije odakle je dron pušten, preneo je list.

Po njegovim rečima, policija ima odredjena saznanja, ali još ne može da navede lokaciju.

"Pokušavamo da otkrijemo osobe koje su pustile dron", navodi Despotović.

Meč Srbija Albanija je još ranije okarakterisan kao utakmica povećanog rizika, pa je policija zato preduzela maksimalne mere kako bi se sprečilo narušavanje reda i izvršenje krivičnih dela, kaže Despotović i objašnjava da je policija zbog bezbednosti preduzela i mere koje nisu uobičajene.

"Policajci sa zaštitnom opremom bili su na atletskoj stazi kako bi se sprečio ulazak navijača na teren. Pored uobičajene redarske kontrole, navijace je na ulasku na stadion pregledala i policija. Medjutim, iznenadnom provokacijom sa dronom, došlo je do erupcije nezadovoljstva navijača, posebno kada su fudbaleri Albanije oteli zastavu od srpskog reprezentativca. Usledilo je masovno preskakanje ograde, a neki navijači su se probili do terena. Oni su ubrzo reakcijom policije vraćeni na tribine", dodaje on.

Despotović je rekao da je njih osmoro dobilo prekršajne prijave, a za 11 osoba će biti dostavljen izveštaj tužilaštvu.

Premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je ono što se dogodilo tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije bila predstava nasilja i rasizma.

"Albanija i Albanci neće pasti na taj nivo. Albanija i Albanci su odlučni da budu model nadahnuća za budućnost", rekao je Rama.

Nije mi poznato da je velika Albanije model budućnosti regiona, kaže Ivica Dačić povodom izjave albanskog premijera da je Albanija model nadahnuća za budućnost.

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljir Bočka danas je u Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: