Protest ispred srpske ambasade

Ispred zgrade Ambasade Srbije u Tirani su održani protesti zbog incidenata tokom i nakon fudbalske utakmice Srbije i Albanije, u utorak u Beogradu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 16.10.2014.

16:09

Default images

Te proteste je organizovala Partije pravde, integracije i jedinstva (PDIU). Okupljeni demonstranti su nosili transparent sa natpisom "Ponosni smo što smo Albanci".

U saopštenju organizatora protesta navedeno je da je cilj okupljanja da se "pruži ruka saradnje delu srpskog društva koje ima čistu savest i koje nije opterećeno istorijskim dešavanjima".

Dodaje se da su utakmicu Srbije i Albanije ugrozili "sledbenici politike Slobodana Miloševića" i da takvo ponašanje nije u skladu sa sportom.

Demonstracije ispred Ambasade Srbije, koju je obezbeđivao veliki broj policajaca, završene su bez incidenata.

Fudbalska utakmica Srbija-Albanija prekinuta je u utorak uveče pošto se nad terenom pojavila letelica na daljinsko upravljanje na koju je bilo zakačeno platno sa mapom "velike Albanije" u bojama albanske zastave i s crnim dvoglavim orlom.

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljiru Bočki juče je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije uručen najoštriji demarš zbog incidenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: