Srbija je stub stabilnosti Balkana

Srbija će ostati istinski stub stabilnosti Zapadnog Balkana i to ništa ne može da ugrozi, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u izjavi za CNN.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 16.10.2014.

09:14

Default images

"Ovo je bila strašna provokacija. Ne znam kome je to trebalo, ali činjenica je da su na stadionu bili prisutni samo albanski zvaničnici. Nadam se da ćemo moći da prebrodimo ovu glupu situaciju", rekao je Vučić za CNN, povodom incidenta na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije.

CNN je emitovao izjavu srpskog premijera u okviru priloga o utakmici između Srbije i Albanije koja je prekinuta u 42 minutu posle incidenta sa albanskom zastavom.

Podsetimo, premijer Albanije Edi Rama je izjavio da je ono što se dogodilo tokom utakmice između reprezentacija Srbije i Albanije "bila predstava nasilja i rasizma".

"Albanija i Albanci neće pasti na taj nivo. Albanija i Albanci su odlučni da budu model nadahnuća za budućnost", rekao je Rama.

Nije mi poznato da je "Velika Albanija" model budućnosti regiona, kaže Ivica Dačić povodom izjave albanskog premijera da je "Albanija model nadahnuća za budućnost".

Ambasadoru Albanije u Beogradu Iljiru Bočki juče je u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije uručen demarš zbog incidenta na utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: