Tenzije na KiM, pucnji u Mitrovici

U oba dela Kosovske Mitrovice večeras okupilo se nekoliko stotina građana po završetku direktnog prenosa prekinute utakmice Srbije i Albanije.

Izvor: Beta, Tanjug

Sreda, 15.10.2014.

00:09

Default images

Na glavnom mostu sa obe strane raspoređene su jake snage Kosovske policije i Euleksa.

Sa severne strane okupljeno oko 200 većinom mladih ljudi, koji mirno posmatraju, dok su iz albanskog, južnog dela grada odzvanjali pokliči i petarde, a mogli su se čuti i pucnji iz automatskog oružja.

Šef operative Kosovske policije Željko Bojić rekao je da je napetost trajala dvadesetak minuta, ali da incidenata nije bilo.

Albanci su uzvikivali parole "Albanija, Albanija", a bilo je i upotrebe pirotehničkih sredstava.

Odmah posle prekida fudbalske utakmice između Srbije i Albanije, navijači albanske reprezentacije okupili su se i slave u više gradova na Kosovu, u Tirani i u Tetovu, prenose albanski mediji.

Albanska novinska agencija javila je da su policijska vozila rasporedjena oko zgrade Ambasade Srbije u Tirani, gde su se odmah posle prekida utakmice u Beogradu okupili navijači fudbalske selekcije Albanije.

Nekoliko stotina Albanaca slavilo je na ulicama Tetova, dok su hiljade Albanaca u centru Prištine gledale prenos utakmice, a zatim nastavili slavlje. Meč u Beogradu prekinut je posle incidenta u kome je došlo do koškanja igrača i izlaska navijača na teren, pošto se nad terenom pojavio dron o kome je bio okačen transparent sa mapom "velike Albanije".

Zbog toga je uhapšen brat premijera Albanije Edija Rame, Olsi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: