Rama: Mislio sam da je dron srpski

CNN prenosi reči brata premijera Albanije Olsija Rame koji ističe da je po pojavi drona iznad stadiona Partizana pomislio da je za to odgovorna srpska strana.

Izvor: B92, CNN

Sreda, 15.10.2014.

21:54

Default images

Američki medij u poslednjem tekstu objavljenom na temu prekida utakmice između Srbije i Albanije objavio mišljenja albanskih zvaničnika, koji, gotovo uniformno, govore o tome da Olsi Rama nije uhapšen u Beogradu, niti da bilo ko od njih zna kako se dron sa zastavom tzv. Velike Albanije našao iznad beogradskog stadiona.

“Zgrožen sam zato što me dovode u vezu sa organizovanjem akcije sa dronom. U delegaciji je bilo više od 50 Albanaca za koje mogu da tvrdim da nisu imali daljinski upravljač. Pokušao sam da razumem šta su mi pričali kada su hteli da me izvedu iz VIP lože, a kada se zastava pojavila pomislili smo da je to uradio neko sa srpske strane“, istakao je Rama.

CNN takođe prenosi reči Endrija Fuge, portparola premijera Albanije Edija Rame.

“Ono što se dogodilo u Beogradu je zaista tužno. Laž je da je premijerov brat bio pod istragom, to je dokaz da postoje elementi koji stvaraju nestabilnost i koji žele da ovaj region ostave u prošlosti“, istakao je Fuga, dodajući da je Olsi Rama imao ulaznicu za utakmicu koju mu je dodelio Fudbalski savez Albanije.

U tekstu koji je objavio CNN takođe se govori o tome da je fudbaler Srbije Stefan Mitrović potezom skidanja zastave izazvao “nestabilnost“ na terenu, posle čega su fudbaleri Albanije napustili teren.

Takoše, navodi se da su fudbaleri Albanije gađani raketama i bakljama sa tribina, međutim nije napomenuto da je fizički sukob na terenu nastao kada je nekoliko igrača reprezentacije Albanije pokušalo da otme zastavu Mitroviću.

Utakmica između Srbije i Albanije prekinuta je u finišu prvog poluvremena nakon što se iznad stadiona Partizana pojavio dron sa zastavom tzv. velike Albanije.

Zbog toga je priveden brat premijera Albanije Olsi Rama, međutim, ubrzo potom je pušten i odleteo je u Tiranu.

Usledile su oštre reakcije srpskih zvaničnika, pogotovo predsednika Srbije Tomislava Nikolića i premijera Aleksandra Vučića.

Prethodno se obratio i albanski premijer Edi Rama, koji treba da 22. oktobra dođe u zvaničnu posetu Beogradu, a komentar sličan Tačijevom imao je bivši predsednik i premijer Albanije Salji Beriša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: