Samoubistvo kidnapera studenata

Vođa meksičke bande Gereros Unidos, koja se sumnjiči za umešanost u nestanak 43 studenta prošlog meseca, ubio se jer nije hteo da se preda policiji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 14.10.2014.

19:29

Default images

Bendhamin Mondragon se navodno ubio umesto da se preda policiji u meksičkoj državi Morelos, ali meksički mediji javljaju da ga je ubila federalna policija.

"Informacije koju imam jeste da je dao prednost samoubistvu umesto da se preda", rekao je neimenovani portparol policijske operacije u Hiutepeku, na 100 kilometara južno od Meksiko Sitija.

Smrt "hončoa" Gereros Unidosa dolazi dan pošto su studenti iz lokalnog koledža tokom protesta zapalili deo zgrade meksičke države Gerero, zahtevajući ostavku guvernera Angel Aguire i najavili "radikalizaciju protesta" ukoliko zvanicnici uskoro ne saopšte šta se desilo sa nestalim studentima.

Meksičke vlasti su ranije saopštile da je Mondragonova banda radila "ruku pod ruku" sa korumpiranim opštinskim službenicima u noći nasilja u gradu Iguala, 26. septembra, kada je šest ljudi ubijeno i od kada se 43 studena vode kao nestala.

Svedoci su tada videli da je nekoliko studenata odvedeno u policijskim patrolnim kolima.

Kasnije je otkriveno devet tajnih grobnica, sa najmanje 28 tela, na periferiji Iguale, što je otvorilo pitanje da li su studenti pogubljeni - slučaj koji je izazvao međunarodnu osudu i izazvao proteste širom zemlje prošle nedelje.

Meksičke federalne snage su prošle nedelje razoružale sve lokalne policajce u Iguali, poslavši ih na ispitivanje u jednu vojnu bazu i preuzevši kontrolu nad gradom.

Ta odluka je doneta posle otkrića prve, od devet tajnih masovnih grobnica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: