Tri mil. € za izbeglice iz Kobanea

Evropska komisija izdvojiće 3,9 miliona evra kao pomoć humanitarnim grupama koje pomažu izbeglicama da napuste opkoljeni sirijski Kobane, saopšteno iz Brisela.

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

14:15

Default images

"Preko 180.000 Sirijaca je izbeglo u Tursku tokom žestokih borbi u Kobaneu. To dodatno doprinosi onome što se smatra najvećom humanitarnom krizom našeg vremena", rekla je evropska komesarka za međunarodnu saradnju, humanitarnu pomoć i reagovanje u kriznim situacijama Kristalina Georgijeva, prenela je agencija AFP.

Ova pomoć Evropske komisije deo ukupne pomoći Siriji u ovoj godini u iznosu od 150 miliona evra koja treba da pomogne u obezbeđivanju vode, lekova i utočišta za izbeglice.

Sirijski grad Kobane nalazi se u blizini turske granice i pretežno je naseljen Kurdima. Taj strateški grad bio je meta boraca Islamske države u protekle tri nedelje.

AFP dodaje da je Evropska unija, zajednički upravlja fondom od skoro tri milijarde evra pomoći za krize, od izvora Evopske komisije do zemalja članica Unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: