Još jedan zaražen ebolom u Dalasu?

Preliminarni test na ebolu medicinskog radnika koji je u Prezbiterijanskoj bolnici u Dalasu brinuo o preminulom pacijentu sa tim virusom, pozitivan je.

Izvor: B92

Nedelja, 12.10.2014.

12:33

Default images

Taj zdravstveni radnik imao je u petak uveče temperaturu, izolovan je i upućen na testiranje, saopštilo je Teksaško odeljenje zdravstvenih službi a prenose agencije.

"Znamo da drugi slučaj može biti realnost i pripremili smo se za tu mogućnost", rekao je komesar u tom odeljenju Dejvid Lejki, preneo je Rojters.

U toj dalaskoj bolnici 8. oktobra preminuo je državljanin Liberije Tomas Erik Dankan, prvi pacijent kome je u SAD ustanovljena dijagnoza ebole.

Dankan je doputovao u Dalas 20. septembra u posetu rođacima a razboleo se nekoliko dana kasnije.

U saopštenju Teksaškog odeljenje zdravstvenih službi navodi se da će svi koji su dolazili u kontakt sa zdravstvenim radnikom biti pod nadzorom, preneo je AFP.

Do sada je potvrđeno ili se sumnja na više od 8.300 slučajeva ebole, a od te bolesti preminulo najmanje 4.033 osoba od kojih najviše u zapadnoj Africi.

Najviše su pogođene Gvineja, Liberija i Sijera Leone, a slučajevi zaraženih zabeleženi su i u Nigeriji, Senegalu, Španiji i Sjedinjenim Državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: