Nikolić razgovarao sa Sahakjanom

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić razgovarao je drugog dana posete Jermeniji, s predsednikom jermenskog parlamenta Galustom Sahakjanom o saradnji dve zemlje.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 12.10.2014.

19:56

Default images

"Srbija mora da postane moderna, uređena država. Zato je za nas korisno to što smo prihvatili većinu pravila EU. Članstvo u EU jeste strateško opredeljenje Srbije, ali ono ne isključuje saradnju sa drugim prijateljskim državama. Cilj ove posete je upravo taj: da nađemo način kako da zajedničkim radom ostvarimo bolji život za sve naše građane", rekao je Nikolić u razgovoru sa Sahakjanom.

Na kraju dvodnevne posete Jermeniji, Nikolić je razgovarao i s vrhovnim patrijarhom Jermenske apostolske crkve, Karekinom Drugim.

Delegacija, koju je predvodio predsednik Srbije, odala je poštu jugoslovenskim pilotima poginulim u Jermeniji 1988. tokom dostavljanja humanitarne pomoći, nakon katastrofalnog zemljotresa koji je tada pogodio Jermeniju.

Tokom drugog dana posete predsednika Srbije Jermeniji, ministar privrede Željko Sertić je ranije danas sa šefom jermenske diplomatije Edvardom Nalbandijanom potpisao Sporazum o ekonomskoj, naučnoj i tehničkoj saradnji, kao i Memorandum o razumevanju o saradnji u oblasti turizma, saopštila je danas predsednikova služba za saradnju s medijima.

Nikolić je u razgovoru sa jermenskim predsednikom Seržom Sargsjanom istakao da je došlo vreme da Srbija i Jermenija, kao dve prijateljske zemlje, još više učvrste svoje odnose, pre svega kroz ekonomsku saradnju.

Ranije danas, predsednik Nikolić i delegacija koju predvodi, obišli su Memorijalni kompleks Cicernakaberd, koji je posvećen nevino postradalim Jermenima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: