Tužilaštvo o incidentu Žandarmerije

Prvo osnovno tužilaštvo prosledilo je Višem tužilaštvu na razmatranje spise predmeta u predistražnom postupku povodom incidenta pripadnika Žandarmerije.

Izvor: B92

Subota, 11.10.2014.

15:57

Default images

Reč je o incidentu u kome su pripadnici Žandarmerije tukli Andreja Vučića brata premijera Srbije i Predraga Malog brata gradonačelnika Beograda, kao i dvojicu pripadnika "Kobri".

Nakon što je policija dostavila zatražena informacije, izjave, video zapise i druge dokaze u vezi sa tim događajem, predmet je prosleđen Višem tužilaštvu u Beogradu koje treba da proveri da li ima elemenata krivičnog dela iz njegove nadležnosti, rečeno je danas Tanjugu u tom tužilaštvu.

Više tužilaštvo sprovodi krivično gonjenje za teža krivicna dela, za koja je mahom zaprećena kazna preko 10 godina zatvora ili dela sa elementima nasilja, nacionalne, verske i druge mržnje...

Nakon razmatranja spisa tužilaštvo će doneti odluku da li će i protiv koga će pokrenuti krivični postupak (ko će biti osumnjičen) i za koje krivično delo.

Komandant niškog odreda žandarmerije Senad Koštić juče je razrešen dužnosti, a protiv sedam pripadnika te jedinice podnete su krivične prijave.

Krivicne prijave podnete su zbog brutalnog prebijanja i prekomerne upotrebe sile prema Andreju Vučića i dvojici pripadnika Vojno bezbednosne agencije.

Brata premijera Aleksandra Vučića, Andreja, i brata gradonačelnika Siniše Malog, Predraga i dva člana obezbeđenja, iako su se legitimisali pretukli su ih 28. septembra, tokom Parade ponosa, pripadnici niškog odreda žandarmerije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

21 h

Podeli: