MK: Britanac umro od alkohola?

Mala je verovatnoća da je uzrok smrti Britanca koji je preminuo u Skoplju bila ebola, najverovatnije se radi o komplikacijama nastalim posle trovanja alkoholom.

Izvor: B92

Petak, 10.10.2014.

11:25

Default images

Makedonski mediji su objavili da je preminuli britanski državljanin, koji je u Skoplju bio na službenom putu, poslednji put bio na afričkom kontinentu pre tri godine u poseti sestri u Tanzaniji.

Lekari sumnjaju da se radi o komplikacijama koje su izazvane konzumiranjem prevelike količine alkohola.

Juče su zdravstvene vlasti Velike Britanije objavile da je malo verovatno da je ebola uzrok smrti njihovog državljanina u Makedoniji uprkos sličnim simptomima.

"Smatramo da je malo verovtno da je ebola uzrok smrti našeg državljanina. Ipak ćemo nastaviti da radimo sa našim partnerima u istrazi", izjavio je doktor Brajan Mekloski iz Zavoda za javno zdravlje Engleske, preneo je britanski "Independent".

Juče oko 16 časova je u Klinici za infektivne bolesti u Skoplju preminuo pedeset osmogodišnji britanski državljanin.

On je u Makedoniji boravio od 2. oktobra, a u poslednja tri dana je imao konstatne bolove u stomaku, ali nije tražio lekarsku pomoć.

Juče posle podne mu se stanje pogoršalo i hitno je prebačen na kliniku gde je preminuo. Nadležni sa klinike su zbog nekih simptom posumnjali da bi moglo da se radi o eboli pa su odmah bile preduzete sve bezbenosne mere, a hotel Super 8 u kome je Britanac boravio je i dalje u karantinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: