Kurc: Vučić je garant stabilnosti

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc smatra srpskog premijera Aleksandra garantom stabilnosti, prenosi bečki dnevnik „Kurir“.

Izvor: B92

Sreda, 08.10.2014.

19:54

Default images

Kurc je rekao da veruje da će u narednih pet godina moći da budu završeni svi koraci u pravcu prijema Srbije u članstvo EU,

On je, u izjavi bečkom listu“, izrazio uverenje da je Vučić ozbiljan u nameri da sprovede reforme u Srbiji i u borbi protiv korupcije.

„"On čini ono što je obećao tokom predizborne kampanje. Izveštaj o napretku EU pokazuje koliko se pozitivno razvija Srbija. Polazim od toga da će u narednih pet godina sa novom Evropskom komisijom biti moguće završiti sve korake za prijem Srbije, nakon čega će Beograd imati mogućnost za pristupanje"“, rekao je Kurc.

List prenosi da se Vučić i Kurc dobro razumeju i da je srpski premijer, na konferenciji za štampu, austrijskom ministru obećao da će ga birati za sve položaje u EU čim Srbija postane članica.

„Kurir“, u svom sutrašnjem izdanju, prenosi da se srpski premijer zahvalio Austrijancima, i čitaocima ovog lista, koji su brzo pomogli posle poplava u Srbiji.

Takođe je pokazao delegaciji u kojoj su bili predsednik Karitas-a Mihael Landau, predsednik Crvenog Krsta Austrije Gerald Ssepfer i šef Rajfajzen Ervin Hamesederu debelu knjigu u kojoj je dokumentovana svaka novčana pomoć pogođenim porodicama.

Upitan ko je najviše pomogao Srbiji posle poplava i da li su to bili Rusi Vučić je, kako navodi list, rekao da su to bili Ujedinjeni arapski Emirati, a potom Austrijanci.

Ministar Sebastijan Kurc, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, posetio je poplavom ugrožena domaćinstva u Šapcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: