Obama: Odlučnije protiv ebole

Predsednik SAD Barak Obama izjavio je da neke strane države ne rade dovoljno na suprotstavljanju zarazi ebole u Zapadnoj Africi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.10.2014.

23:10

Default images

On je dodao kako međunarodna zajednica nije bila dovoljno "agresivna" u borbi za ono što je nazvao temom od najveće važnosti za nacionalnu sigurnost SAD.

Obama je najavio da će izvršiti pritisak na šefove stranih zemalja da bi bio "siguran da će oni uciniti sve da se pridruže našem naporu" u sprečavanju zaraze.

U izveštaju agencije AP sa sastanka Obaminog tima za nacionalnu bezbednost ne napominje se na koje je šefove država svoje izjave adresirao američki predsednik.

Američki predsednik je rekao i da su šanse za proboj virusa ebole u SAD male, ali da njegova administracija radi na tome da se i u Americi i u prekomorskim zemljama uvedu dodatni protokoli pregleda avionskih putnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: