U napadu na kurdske borce 30 mrtvih

Najmanje 30 ljudi poginulo je u dva samoubilačka napada na kontrolnim punktovima kurdskih boraca u gradu Hasaka na severoistoku Sirije.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 06.10.2014.

18:50

Default images

"Napad je bio usmeren na kontrolne punktove kurdskih boraca na zapadnom ulazu u grad. Odigali su se u nekoliko minuta", rekao je direktor Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu Rami Abdelrahman a preneo AP.

Već više od tri sedmice, sirijski Kurdi vode teške borbe sa džihadistima Islamske države, koja nastoji da osvoji granični grad Kobani, pošto je prethodno zauzela velike delove Sirije i Iraka.

Džihadisti Islamske države (ID) su danas istakli svoju zastavu na jednoj zgradi u istočnom delu Kobanea, strateški važnog sirijskog grada na granici sa Turskom, objavio je ranije danas Rojters, a potvrdio i jedan zvaničnik turske vojske.

U Kobaneu se od sredine septembra vode teške borbe između kurdskih snaga i pripadnika ID za kontrolu nad tim gradom, navodi britanska agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: