Za pogubljenje 15 ljudi osumnjičeno

Alžirske vlasti tragaju za 15 osoba, za koje se sumnja da su prošlog meseca otele i pogubile francuskog turistu Ervea Gurdela.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 02.10.2014.

18:17

Default images

Pozivajući se na neimenovane pravosudne izvore, agencija AFP je prenela da se ta grupa tereti za terorizam, kidnapovanje i ubistvo.

Svi iz grupe su Alžirci, a među njima je i lider Džund al-Kalife (Vojnici kalifata), grupe povezane sa ekstremističkom Islamskom državom, koja je aktivna u Iraku i Siriji.

Lider te ekstremističke grupe je Abdelmalek Guri (37), a njegova desna ruka je Abdalah Abu Meriem. Pretpostavlja se da se preostalih 13 osumnjičenih priključilo grupi tokom alžirskog građanskog rata, 90-ih godina prošlog veka.

Alžirski džihadisti povezani sa ekstremističkom organizacijom Islamska država odsekli su glavu francuskom taocu koga su oteli u Alžiru, a video snimak pogubljenja su postavili na Internetu, po isteku 24-časovnog roka koji su dali Parizu da obustavi vazdušne napade na IS u Iraku.

Ta grupa je otela 21. septembra planinskog vodiča Gurdela (55) iz Nice i zapretila da će ga ubiti ukoliko u roku od 24 sata Francuska ne okonča vazdušne napade na borce ID u Iraku, dok je Pariz poručio da neće ustuknuti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: