"Zapad da zna, Rusija nije Balkan"

Zamenik premijera Rusije Dmitrij Rogozin rekao je da pritisak koji je Zapad vršio na Balkan, a koji primenjuje na Rusiju, neće imati efekat na tu zemlju.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

13:56

Default images

"Pre 20 godina Zapad je prema Balkanu postupao na isti način, tako što je zvaničnom Beogradu uveo sankcije zbog onog što se dešavalo u susednoj Bosni i Hercegovini. Ali Rusija nije Balkan. Zapad treba da zaboravi na tako nešto", naveo je Rogozin.

On je na taj način dao komentar na medijske spekulacije da bi Evropska unija mogla da proširi sankcije protiv Rusije ukoliko proruske snage zauzmu aerodrome u Donjecku i Marijupolju.

Finansijska agencija Blumberg je juče objavila da je EU spremna da uvede dodatne sankcije Rusiji ukoliko proruske snage na istoku Ukrajine preuzmu kontrolu nad novim područjima, navodeći da bi takav razvoj situacije mogao da ima nepredvidljive posledice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: