Rusija: UKR ministar činio genocid

Ruske vlasti saopštile su da su otvorile istragu protiv ukrajinskog ministra odbrane Valerija Geleteja, osumnjičenog za genocid nad proruskim stanovništvom.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

10:31

Default images

"Istraga je otvorena protiv ukrajinskog ministra odbrane Valerija Geleteja osumnjičenog za organizovanje ubistava, primenu zabranjenih metoda ratovanja i za genocid", saopštio je ruski Istražni komitet.

Istraga se odnosi i na načelnika Generalštaba ukrajinske vojske Viktora Muženka, komandanta 25. brigade ukrajinske vojske Olega Mikasa, kao i na druge visoke ukrajinske vojne zvaničnike.

Ruske vlasti optužuju Geleteja i druge vojne zvaničnike za naređivanje ubistava proruskog stanovništva u Lugansku i Donjecku, gde su nekoliko meseci bili sukobi između ukrajinskih snaga bezbednosti i proruskih pobunjenika.

Rusija je podigla optužnicu protiv pripadnika specijalnih jedinica ukrajinske vojske Sergeja Litvinova za ubijanje civila u istočnoj Ukrajini.

Vlasti u Moskvi su navele da Litvinov nije uhapšen u Ukrajini i prebačen u Rusiju, već se sam predao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: