Dodik s Putinom i u Beogradu

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom prilikom njegove posete Beogradu, koja je zakazana za 16. oktobar.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

12:30

Default images

Dodik je izjavio da ga je Putin lično pozvao na sastanak u Beograd.

"Prilikom razgovora s Putinom u Moskvi, gde smo premijerka RS Željka Cvijanović i ja boravili polovinom septembra, on je rekao da očekuje da se nakon izbora u BiH vidimo u Beogradu. Naravno da ću se tada ponovo videti s njim", rekao je Dodik.

Kako podseća Glas Srpske, Putin je na nedavnom sastanku u Moskvi poželeo Dodiku uspeh na predstojećim opštim izborima u BiH, zakazanim za 12. oktobar.

Istakao je da se odnosi između Srpske i Rusije uspešno razvijaju, što je pozitivan faktor u situaciji u regionu.

Zvanično je potvrđeno da će se Putin 16. oktobra sastati sa srpskim zvaničnicima i prisustvovati vojnoj paradi povodom 70 godina od oslobođenja Beograda i pobede nad fašizmom.

Mišljenja oko vojne parade i posete Putina Beogradu su podeljena. Novinar Tim Džuda je za Radio B92 rekao da bi kombinacija Putina i parade mogla bi da izazove loše reakcije na Zapadu. Međutim, prema rečima nemačkih zvaničnika, Berlinu ne smeta poseta Putina Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: