"Izveštaj o incidentu što pre"

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović očekuje da izveštaj MUP-a o incidentu između Žandarmerije i Andreja Vučića bude što pre gotov.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

12:51

Default images

Ona je osudila prekomernu upotrebu sile bez obzira na to o kome je reč i navela da bi o tome trebalo razgovarati na sednici vlade i u SNS.

"Očekujemo da dobijemo vrlo brzo izveštaj MUP i nadlezenih organa a svaka vrsta prekomerne upotrebe sile, što snimci pokazuju da je bilo, je zaista nedopustivo", rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim rečima, uopšte nije bitno ko se kako zove i nad kim se to desilo - da li je, kako je rekla, to bio brat premijera ili je to "moj ili vaš brat, ali svaka upotreba sile takve vrste je zaista nedopustiva".

"Na sednici vlade treba da razgovaramo kada taj izveštaj bude gotov i da vidimo šta se to dešava jer nije ovo prvi primer. U prethodnom periodu često smo imali na naslovnim stranama novina situacije da određeni pripadnici Žandrameri upotrebljavaju prekomernu silu a ono što smo do sada mogli da vidimi na snimku deluje vrlo ozbiljno", istakla je Mihajlovićeva koja je i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture i potpredsednica SNS-a.

Ona smatra da i stranka treba da reaguje kada bude objavljen izveštaj MUP-a naglasivši da to nije samo stranačko već pitanje svih građana.

"Sačekala bih izveštaj nadležnih organa koji treba da dobijemo što pre a onda, naravno, kao stranka da reagujemo. Nije to samo pitanje našeg člana stranke nego je opšte društveno pitanje - zašto nam se to dešavama i da li sme da se dešava", navela je Mihajlovićeva.

Ministarka je naglasila da "prekomerna upotrebna sile nije dobra ni za koga , kako god se neko zvao i da to nije pitanje Andreje Vučića nega za sve nas".

Pet pripadnika Žandarmerije, zbog prebijanja brata Aleksandra Vučića, suspendovano je, a istraga o tom incidentu, koja će, kako je najavljeno, biti završena početkom naredne sedmice, utvrdiće sve činjenice i motive.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: