Živković: Vučićev mali državni udar

Poslanik Nove stranke Zoran Živković rekao je da je izjava premijera da se poslanici neće pitati o smanjivanju plata i penzija jedan tihi, mali državni udar.

Izvor: Beta

Četvrtak, 02.10.2014.

12:22

Default images

On je, reagujući na jučerašnju izjavu Aleksandra Vučića, rekao da na taj način premijer želi da preuzme ulogu parlamenta, da je ta izjava nejasna i da bi bilo dobro da je premijer objasni.

"Da li to znači da neće biti smanjivanja plata i penzija? Ako je to tačno, onda je to odstupanje od politike koja je do juče propagirana. Ili (Vučić) misli da poslanici nisu deo sistema koji treba da odlučuje o tome? Ako je to u pitanju, onda je to veliki problem, jer predsednik vlade ne zna ustavno-pravni sistem Srbije", istakao je Živković.

Kako je rekao, bilo bi vrlo dobro da Vučić objasni izjavu i da kaže da li odustaje od mera štednje u delu smanjivanja plata i penzija ili je ono što je on rekao jedan "tihi mali puzajući državni udar kojim lično preuzima ingerencije parlamenta".

"O trošenju budžetskih para odlučuje parlament glasanjem o zakonu o budžetu i samo državni udar može da promeni takvo stanje", naglasio je Živković.

On je rekao da je Srbija opet u opasnosti jer ima premijera i vladu "na nervnoj bazi".

"Svaka njegova Vučićeva hitna konferencija liči kao da se daje iz ležećeg stava sa kauča terapeuta, a ne iz pozicije prvog čoveka srpske politike", naveo je Živković.

Govoreći o optužbama koje razmenjuju zvaničnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije, on je rekao da je nedopustiva "razmena komplimenata" kojima Aleksandar Jovičić časti predsednika stranke, svog koalicionog partnera i ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića rečima da je kriminalac.

"To nije bilo nikad, čak ni u DOS-u, gde je bilo 18 stranaka", naveo je Živković i dodao da je Srbiji potrebna nova mobilizacija svih normalnih demokratskih, zdravih i pismenih ljudi koji bi, kako je rekao, trebalo da budu brana daljem propadanju Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: