Poslanici o uvozu i izvozu oružja

Skupština Srbije nastaviće sednicu raspravom o predlogu Zakona o izvozu i uvozu naoružanja i vojne opreme.

Izvor: B92

Četvrtak, 02.10.2014.

00:52

Default images

Cilj predloženog zakona je, kako je naveo predlagač, uspostavljanje kontrole izvoza i uvoza naoružanja i vojne opreme, a nova rešenja određuju uslove izvoza i uvoza, transport i tranzit naoružanja i vojne opreme, postupak izdavanja dozvole i ovlašćenja nadležnih organa.

U izradi predloga zakona učestvovali su svi nadležni u postupku izdavanja dozvola, uključujući ministarstva trgovine, odbrane, unutrašnjih i spoljnih poslova, pravde, kao i Bezbednosno-informativne agencije i Uprave carina, ali i evropski stručnjaci.

Načelnica u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmina Roskić rekla je juče na sednici skupštisnkog Odbora za odbranu i unutrašnje poslove da je prema preliminarnim podacima, izvoz naoružanja iz Srbije 2013. godine bio 100 odsto veći u odnosu na 2012. godinu.

Ona je istakla da je Srbija najveći izvoznik naoružanja u regionu i da je zato pod stalnim monitoringom SAD i Velike Britanije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: