Barozo zabrinut uredbom ruske vlade

Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izrazio je danas veliku zabrinutost zbog novih ruskih trgovinskih prepreka Ukrajini.

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

15:19

Default images

"Primena uredbe" koju je nedavno usvojila ruska vlada, o "novim trgovinskim preprekama u suprotnosti" je sa sporazumom prema kojem je Evropska unija prihvatila da odloži sprovođenje sporazuma o slobodnoj trgovini s Ukrajinom, poručio je Barozo u odgovoru ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Putin je 17. septembra zatražio od Evropske komisije da revidira Sporazum o pridruživanju EU-Ukrajina. Brisel je pristao da odloži za 1. januar 2016. primenu dela sporazuma o slobodnoj trgovini.

U tom kontekstu, nedavna ruska uredba je izazvala veliku zabrinutost Evropske unije, naveo je Barozo.

"Ističem da je predlog za odlaganje primene sporazuma o slobodnoj trgovini povezan sa nastavkom preferencijalnog režima" i "sve strane moraju da primenjuju te zaključke", dodao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: