Jahjaga: Da se pronađe rešenje

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga pozvala je sve političke lidere na Kosovu da ubrzaju pronalaženje rešenja povodom formiranja institucija .

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.10.2014.

22:17

Default images

Kako je saopštio kabinet predsednice, Jahjaga uvažava nezavisnost skupštine, ali se distancira od odluke predsedavajuće parlamenta Fljore Brovine za odlaganje zakazane sednice.

U saopštenju se navodi i da sastanci predsednice Kosova sa liderima parlamentranih partija imaju za cilj pronalaženje rešenja za formiranje novih kosovskih institucija u skladu sa zakonima i ustavom Kosova.

Kabinet presednice Kosova ukazuje da ja skupstina autonomna institucija i da se nijedna unutrasnja procedura skupstine uključujući i poziv za sednicu ne vezuje sa pokušajima presednice da olakša dialog.

Kako se navodi, Jahjaga će nastaviti da igra svoju ustavnu ulogu ujedinjenog faktora.

Predsedavajuća kosovskog parlamenta Fljora Brovina obavestila je danas Sekreterijat skupštine da je nastavak konstitutivne sednice na kojoj je trebalo da bude izabran predsednik parlamenta odložen na neodređeno vreme.

Sednica kosovske skupštine trebalo je da bude održana 2. oktobra, ali je odložena na neodređeno vreme, javili su prištinski mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: