Klub protiv seksualnog nasilja

Vršnjački klub protiv seksualnog nasilja koji će biti na raspolaganju vrtićima, osnovnim i srednjim školama, otvoren je u Beogradu u okviru Incest trauma centra

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

15:44

Default images

"Klub se otvara za decu, mlade, roditelje i školsko osoblje, opštu i profesionalnu javnost, sa ciljem da nauče kako da se suprotstave seksualnom nasilju", izjavila je direktorka Incest trauma centra Dušica Popadić.

Ona je rekla da ovaj klub nudi svima koji su zainteresovani onlajn literaturu o ljudskim pravima, audio i video produkcije, društvene edukativne igre, grupni edukativni rad i učešće u drugim aktivnostima iz oblasti sprečavanja seksualnog nasilja.

Koordinatorka Jedinice za prevenciju nasilja Ministarstva prosvete Biljana Lajović istakla je da su profesionalci koji rade sa žrtvama seksualnog nasilja dobili mesto gde će moći da upute decu i roditelje kojima je potrebna pomoć i da će njihovi sadržaji biti dostupni i za programske aktivnosti ove jedinice.

U ime Kancelarije Visokog komesarijata UN za izbeglice (UNHCR) u Beogradu, koja je podržala opremanje Vršnjačkog kluba, Biljana Kosanić je rekla da je ova služba dosad koristila psihološke usluge Incest trauma centra, uglavnom za decu azilante.

"Identifikovali smo dosad nekoliko slučajeva seksualnog nasilja nad decom u centrima za azilante, a sad ćemo imati ekspertsku organizaciju u koju, sa puno poverenja, možemo da ih uputimo na terapiju i oporavak", izjavila je ona.

Incest trauma centar u Beogradu zvaničan je nosilac za Srbiju kampanje Saveta Evrope protiv seksualnog zlostavljanja dece "1 od 5", čiji naziv treba da skrene pažnju na podatak da je jedno od petoro dece u Evropi preživelo seksualno nasilje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: