Donacija iz Čikaga za KBC Zemun

KBC "Zemun" dobio je danas donaciju koja se sastoji od bolničkih kreveta, stalaka za infuziju, jastuka, ćebadi, peškira, medicinskih rukavica, maski, zavoja...

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

12:19

Default images

Deci koja su zbrinuta na Dečjem odeljenju stigle su igračke i rančeve sa školskim priborom.

Donaciju je uručila princeza Katarina Karađorđević, a pomoć je stigla od humanitarne organizacije Lajflajn iz Čikaga, koja već devet godina sarađuje u humanitarnim akcijama sa Karađorđevićima.

Predsednica humanitarne organizacije Lajflajn Keti Fenslou istakla je da je ovo pomoć srpske dijaspore, da je srećna što je u Srbiji i što su mogli da pomognu.

Poklonima su se posebno obradovali mališani koji leže na Dečjem odeljenju u KBC "Zemun".

Princeza Katarijna je podsetila da se Srbi iz Čikaga uvek trude da pomognu svom narodu, a da humanitarna organizacija Lajflajn već godinama prikuplja pomoć za bolnice, domove za decu, raseljene i stare.

U poslednje dve godine princeza Katarina je, uz pomoć svojih humanitarnih organizacija, KBC Zemun isporučila donaciju u vidu ultrazvučnih aparata, aparata za anesteziju, kreveta za intenzivnu negu, medicinski pribor.

Princeza Katarina i Keti Fenslou posetiće danas i Obrenovac gde će isporučiti humanitarnu pomoć za 39 porodica koje su pretrpele ogromnu štetu tokom majskih poplava.

Porodicama će u sportskoj hali biti isporučeni higijenski paketi, paketi sa kuhinjskim priborom, zatim jastuci, ćebad, peškiri, dečji rančevi i školski pribor.

Ovo će biti šest isporuka humanitarne pomoć građanima Obrenovca od majskih poplava, a sutra će pomoć princeza Katarina i Keti Fenslou uručiti i ugroženima u Bjeljini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: