Javnost podataka o pomoći je važna

Poboljšanje situacije u pogledu javnosti informacija o sredstvima pomoći za otklanjanje posledica poplava je važno, dobro i korisno, saopštio Rodoljub Šabić.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

10:01

Default images

Poverenik je ocenio i da prostora za unapređenje transparentnosti još uvek ima dosta i da je zato veoma važno da poboljšanje u pogledu dostupnosti informacija bude nagoveštaj buduće, kontinuirane prakse u vezi sa raspolaganjem sa javnim sredstvima, i to ne samo u konkretnom slučaju.

Kako je navedeno, redovnim objavljivanjem ažurnih podataka o raspolaganju javnim sredstvima, i to na proaktivnoj osnovi, ne čekajući da neko to zahteva, organi vlasti na pravi način mogu da ostvare dva važna cilja - da urednim "polaganjem računa" odgovore svojim zakonom utvrdjenoj obavezi prema javnosti, ali i da uspostave i unapredjuju poverenje gradjana u rad organa vlasti.

Na sajtu Ministarstva finansija sada su dostupne informacije i o aktuelnom stanju sredstava i o ukupnom iznosu uplaćenog novca na račun ministarstva od početka prikupljanja, u okviru čega je posebno iskazan i iznos uplata izvršenih preko operatora mobilne telefonije.

Istovremeno su na sajtu Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja objavljeni podaci o dodeljenoj državnoj pomoći čije poredjenje sa podacima Ministarstva finansija upućuje na zaključak da sredstva nisu korišćena za druge isplate osim onih koje su vršene preko Kancelarije, podseća se u saopštenju poverenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: