Svi saveznici Jugoslavije na paradi

Bratislav Gašić kao jednu od mogućih lokacija za održavanje vojne parade povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda, naveo je danas plato ispred Palate Srbija.

Izvor: B92

Sreda, 01.10.2014.

09:05

Default images

"Svi rodovi Vojske Srbije biće prikazani tog dana. Želimo da pokažemo šta je to vojska Srbije proteklih dve i po godine učinila na modernizaciji i obuci. Šta je to što predstavlja serijsku proizvodnju, šta to plasiramo na treće tržište", kazao je ministar odbrane Srbije gostujući na RTS-u.

Gašić je kazao da će na paradu biti pozvani svi saveznici srpske, odnosno jugoslovenske vojske u Prvom i Drugom svetskom ratu, i dodao da će "sve zastave koje su oslobodile Beograd biti prisutne kako bi se odala počast svima koji su tada izgubili život".

On je upitan o približavanju Srbije i NATO-a kazao da je Srbija svojim dokumdntima odabrala da bude nezavisna država, a da prema ugovorima aktivno učestvuje u svim akcijama Partnerstva za mir s NATO-om.

Gašić je kazao da to ne znači da Srbija ide ka članstvu u Severno-atlantskom paktu, već da to znači da Srbija poštuje svoje partnere.

Govoreći o stanju u Tekiji, pogodjenoj nedavnim poplavama, Gašić je kazao da je cilj bio da vojska do kraja nedelje pomogne u raščišćavanju dvorišta i kuće, a da sada u poplavljenim područjima razna druga preduzeća preuzimaju sanaciju i rade svoj posao i da se taj plan ostvaruje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: