Dolazak Putina znak da Srbiju cene

Dolazak predsednika Rusije Vladimira Putina je znak da je Srbija cenjena zemlja, izjavio je danas šef poslaničke grupe SNS Zoran Babić.

Izvor: Beta

Sreda, 01.10.2014.

15:09

Default images

"To je znak da vlada vodi jasnu reformsku politiku koja je vidljiva i cenjena, i u Moskvi, Vašingtonu, Briselu i u Berlinu. Ustalom, mi tražimo prijatelje na sve četiri strane sveta, promovišemo srpsku privredu, reformske mere, zakone koje sprovodimo, a sve zarad više investicije i radnih mesta", rekao je Babić novinarima u Skupštini Srbije.

Upitan da li postoje pritisci da se Rusiji uvedu sankcije, Babić je odgovorio da bi o njima trebalo da govore ljudi koji su pod pritiscima, ako su pod pritiscima.

Babić je rekao i da će se nastaviti sa donošenjem reformskih zakona, između ostalog, uskoro se očekuje donošenje zakona o planiranju i izgradnji, a tokom oktobra razgovaraće se i o zakonu o zaštiti uzbunjivača.

Mi se ne krijemo, ova vlada nije u hladu već u svim vremenskim prilikama radi u interesu građana Srbije, rekao je Babić.

Na pitanje da li je u današnjem radu primetio probleme u funkcionisanju većine, funkcioner SNS je postavio kontrapitanje:

"Da li ste vi videli danas da je narušen odnos i da skupštinska većina ne funkcioniše"? Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković rekao je da je za tu stranku dolazak Putina veliki događaj i pohvalio predsednika Srbije Tomislava Nikolića i Vladu Srbije što su predsednika Rusije pozvali na proslavu.

Čolaković je kazao da PUPS od te posete očekuje učvršćivanje prijateljskih odnosa Srbije i Rusije, i završetak dogovora o početku izgradnje Južnog toka, a dodao da podržava stav Vlade Srbije da ne treba uvoditi sankcije protiv Rusije.

Poslanik Jedinstvene Srbije Petar Petrović pozdravio je dolazak Putina, a šef poslaničke grupe Socijaldemokratske partije Srbije Milorad Mijatović ocenio je da je to nastavak uspešne politike Vlade Srbije u održavanje dobrih i prijateljskih odnosa s Rusijom.

Mijatović je kazao da ta stranka od posete predsednika Rusije očekuje nastavak ekonomskih odnosa, i dogovor o početku izgradnje Južnog toka.

Šef poslaničke grupe Nove demokratske stranke Marko Đurišić rekao je da očekuje da će poseta Putina biti uspešna prilika za razgovor državnika o ekonomskim odnosima.

On je, međutim, ukazao na to što je Vlada Srbije spremna da zbog Putinove posete za četiri dana pomeri obeležavanje Dana oslobođenja Beograda.

Đurišić je kazao da približavanje Srbije Evropskoj uniji podrazumeva usklađivanje spoljne politike s politikom EU i da će joj biti predočeno da se od nje to očekuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: