"Brat Miloševića nije imao pratnju"

Zoran Živković izjavio povodom incidenta koji se tiče brata premijera Aleksandra Vučića, da je očigledno da je došlo do prekomerne upotrebe sile Žandarmerije.

Izvor: Tanjug

Sreda, 01.10.2014.

13:07

Default images

Lider Nove stranke je, međutim, dodao i „da bahatost druge strane nije vidjena u novijoj istoriji“.

„Živković je rekao da niko ne sme na onako brutalan način da tuče bilo koga, i ocenio da su pripadnici niškog odreda Žandarmerije prekoračili svoje nadležnosti time što su udarili čoveka pendrekom po ledjima, bez obzira ko je taj čovek i bez obzira što je možda, kako je rekao, „pljunuo na njih, gadjao ih flašama, rekao im svašta...“

Postoje drugi načini primene sile koji su propisani“, dodao je Lider Nove stranke.

Medjutim, naveo je i da ponašanje druge strane nije bilo primereno.

"Šta će neko ko je obavešten o situaciji u Srbiji, pošto mu je brat premijer u vreme zabranjene zone, kada je zabaranjen prolaz u jednom delu grada, šta će tamo sa nedefinisanim obezbedjenjem za koje smo konačno i utvrdili da je vojno, koji na pitanje policije odgovaraju „ne znaš ti ko sam ja“, koji prete policiji"...“, rekao je Živković novinarima u Skupštini Srbije.

Očigledna je prekomerna upotreba sile od strane žandarmerije i za to neko treba da bude kažnjen, naveo je Živković i dodao da ta bahatost druge strane nije vidjena u modernoj istoriji Srbije.

"„Da li je vožd Karadjordje imao brata i da li je on imao obezbedjenje, ali ono što piše srpska istorija, takvih primera nije bilo. Ni Miloševićev brat nije imao obezbedjenje“", rekao je lider Nove stranke.

Dodao je i da je većina odbila predlog da se po hitnom postupku raspravlja o zakonu o visokom obrazovanju koji su podneli poslanici Nove stranke, a koji je sadržao pojam akademske čestitosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: