Džihadisti oslobodili otetu decu

Džihadisti Islamske države oslobodili su više od 70 kurdske dece, kidnapovane u maju na severu Sirije, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

19:54

Default images

Ova organizacija sa sedištem u Velikoj Britanija navela je da su roditelji dece potvrdili da su oslobadjanje deca starosti izmedju 13 i 15 godina i da je oslobodjenja grupa od 70 od ukupno 153-troje školske dece - većinom dečaka koje su oteli džihadisti IS 29. maja u severnoj sirijskoj provinciji Alepo, prenela je agencija AFP.

Deca su oteta u području Minbedž, na putu ka njihovom rodnom gradu Ain Al -Arab posle školskih ispita u gradu Alepu - istom području koje je poslednjih nekoliko dana bilo meta vazdušnih udara međunarodne koalicije pod komandom SAD-a.

Iz Sirijske opservatorije za ljudska prava nisu saopštili razlog zašto su džihadisti odlučili da danas oslobode 70 talaca.

Još oko 30-toro dece nije oslobodjeno, a džihadisti su naveli da ona imaju rođake u glavnim kurdskim partijama koje su suprotnog političkog stava od te džihadističke grupe.

Mesto Ain Al-Arab (Kobane) na granici između Sirije i Turske, pretežno je bilo naseljeno Kurdima koji su izbegli u većini i gde se sada vode glavni sukobi izmedju kurdskih boraca i pripadnika IS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: