"Tvorci terorizma kao borci protiv"

Ekstremiste ne mogu poraziti zemlje koju su pomogle širenju terorizma, izjavio je danas sirijski predsednik Bašar el Asad.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

18:58

Default images

"Borbu protiv terorizma nikada ne mogu da izvedu one zemlje koje su pomogle u stvaranju terorističkih grupa, dajući im logističku i finansijsku pomoć i tako širile terorizam širom sveta", rekao je Asad, javila je sirijska državna novinska agencija SANA.

Tokom sastanka sa sekretarom Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Irana Ali Šamkanijem u Damasku, Asad je kritikovao zemlje koje "podržavaju teroriste (sirijsku opoziciju)" misleći na one države koje traže njegovu smenu sa vlasti u Siriji, objašnjava AFP.

Damask je dugo optuživao Vašington i neke arapske zemlje da stoje iza sirijskog ustanka "podržavanjem terorizma", zbog njihove podrške sirijske opozicije.

AFP navodi da su Asad i Šamkani upozorili da je Vašington pristupio pitanju pobede ekstremista s "tajnim planovima koji ne služe narodu u regionu" i da se Asadovi komentari odnose na SAD i druge članice koalicije koje sada sprovode vazdušne udare protiv ekstremista Islamske države (IS) na teritoriji Sirije i Iraka.

Sirija je imala, uglavnom "prigušenu reakciju" na početak tih vazdušnih udara na svojoj teritoriji, mada je u prvim istupima insistirala na tome da takve akcije treba da budu koordinirane s vladom u Damasku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: