Srbin optužen za utaju poreza u BiH

Tužilaštvo Brčko distrikta podiglo je optužnicu protiv državljanina Srbije Ć.M. (50) zbog milionske utaje poreza na promet.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

13:26

Default images

Kako je saopšteno iz Tužilaštva, optuženi se tereti da je kao osnivač i odgovorna osoba u dva brčanska preduzeća nabavio, a potom nepoznatim kupcima za gotov novac prodao robu u vrednosti većoj od 10 miliona konvertibilnih maraka (pet miliona evra), ne vodeći o tome bilo kakvu evidenciju.

Osnovano se sumnja da je, u cilju prikrivanja krajnje oporezive potrošnje, optuženi izbegao da vodi propisanu evidenciju i podnese konačan obračun poreza na promet za 2001. i 2002. godinu.

Rezultati istrage pokazuju da je na ime neplaćenog poreza na promet na štetu lokalnog budžeta utajio iznos od preko 1,5 miliona maraka (750.000 evra).

Protiv njega je podignuta optužnicu za produženo krivično delo poreske utaje, a sudu je uz optužnicu dostavljeno preko tri hiljade materijalnih dokaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: