Umesto da uče đake, oni u Paraliji

Više od 170 prosvetnih radnika s juga Srbije na samom početku školske godine neće držati nastavu zbog putovanja u Grčku.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

16:37

Default images

Petodnevni boravak u Paraliji nazvan je studijskim putovanjem i nije akreditovan kod Ministarstva, a direktori škola odobrili su slobodne dane zaposlenima.

Ministar prosvete je zbog toga u Leskovac poslao inspekciju.

Prosvetni radnici iz Jablaničkog i Pčinjskog okruga odlučili su da letovanje zamene jesenovanjem i da nešto nauče o istoriji Grčke.

Oko 170 učitelja, nastavnika, ali i direktora iz Leskovca i Vranja i još 15 mesta s juga Srbije javilo se za putovanje u Paraliju.

U školskoj upravi u Leskovcu iznenađeni su time što će u jeku školske godine na pet dana ostati bez velikog broja zaposlenih.

U Centru za stručno usavršavanje zaposlenih u prosveti objašnjavaju da oni moraju da posluju tržišno i da su samo ponudili program putovanja, a da su direktori ti koji odlučuju o slobodnim danima zaposlenih.

U centru priznaju da će od putovanja zaraditi samo 600 dinara po putniku i da seminar koji nema akreditaciju Ministarstva prosvete traje samo nekoliko sati, a ostalo je vreme za slobodne aktivnosti.

Niko od direktora škola nije želeo da govori zašto je dozvolio zaposlenima da putuju na seminar koji nije akreditovan.

Putovanje košta 6.600 dinara, a oni koji su se prijavili za putovanje već su uplatili dve od tri rate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: