Klizišta i mostovi za dva meseca

Rok za završetak puteva oštećenih u poplavama ističe sutra. U "Putevima Srbije" kažu da je sanirano 80 odsto puteva i da će u oktobru i novembru biti završeni.

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

09:04

Default images

"Putevi su popravljeni, popravljena su manja oštećenja kod mostova, sanirana su manja klizišta, ostalo je da se poprave ozbiljna klizišta, da se urade mostovi koji su srušeni i da se pomogne lokalnim samoupravama", rekao je Drobrnjak na RTS-a.

Upitan zbog čega više nije urađeno na sanaciji magistralnog pravca u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, Drobnjak je rekao da između Čačka i Ovčar banje postoji klizište koje je oštetilo jednu traku puta.

"Urađena je devijacija na levoj traci, ostalo je da se uradi potporni zid od 40 metara dužine, visine šest metara. Za izradu projekta trebalo je mesec dana, 15 dana trajala je tehnička kontrola i mislim da će sve biti gotovo za dvadesetak dana", rekao je Drobnjak.

On je naveo da je u ovom momentu neprohodan jedino put Kladovo- Negotin, ali da postoji alternativan pravac i da će saobraćaj biti pušten za nekoliko dana čim se povuče voda.

"Što se tiče opštine Krupanj svi pravci su prohodni koji su u nadležnosti Puteva Srbije. Rade se tri - četiri projekta mostova za opštinu Krupanj. Mi ćemo da pomognemo svim opštinama", naglasio je Drobnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: