Troškovi delegacije u UN 78.000 $

Troškovi učešća predsednika Srbije Tomislava Nikolića i delegacije Srbije na Generalnoj skupštini UN iznosili su nešto više od 78 000 dolara.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2014.

18:20

Default images

To je danas objavljeno na sajtu predsednika Srbije.

"Troškovi predsednika (na Skupštini UN) su znatno manji nego što je to bilo u vreme njegovih prethodnika, a prošlogodišnji odobreni iznos nije potrošen u celosti i višak je vraćen u budžet", objavljeno je na sajtu predsednika.

Na sajtu je naznačeno da je reč o odgovorima listu "Blic".

Saopšteno je i da predsednik Nikolić i njegova supruga Dragica ne koriste dnevnice tokom službenog boravka u inostranstvu, pa to nisu činili ni tokom boravka u Njujorku.

U odgovorima "Blicu" navodi se da je s predsednikom Nikolićem u Njujorku boravilo devet članova delegacije, kao i da je troškove puta Nikolićeve supruge Dragice snosio Generalni sekretarijat predsednika Republike.

Na pitanje "Blica" po kom osnovu su u Njujorku boravili članovi Fondacije "Dragica Nikolić" i kako su plaćeni troškovi puta i boravka u Njujorku i da li su imali dnevnice i po kom osnovu, iz kabineta predsednika Srbije odgovoreno je da to pitanje postave ovlašćenim licima iz fondacije "Dragica Nikolić".

Služba za saradnju s medijima predsednika Srbije nije odgovorila, jer "nije ovlašćena", na pitanja u vezi s brojem pripadnika obezbeđenja Nikolića, koji su putovali u SAD, već su za te odgovore zainteresovane uputili na MUP Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: