Tokom Prajda 16 privedenih

Tokom jučerašnjeg dana, kada je održana Parada ponosa, u Beogradu je 16 osoba privedeno i novčano kažnjeno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.09.2014.

09:12

Default images

Aleksandar Ilić, portparol Višeg prekršajnog suda u Beogradu za Radio B92 kaže da je jučerašnji dan protekao mirno.

On navodi da su privedeni uglavnom mladi ljudi, između 17 i 20 godina i da su svi osuđeni na novčane kazne do 25.000 dinara, "jer nije bilo elemenata da se zadržavaju".

Ilić je rekao da su uglavnom privedeni na osnovu Zakona o ličnoj karti i zakona o oružju, jer je kod nekoliko njih pronađeno više baklji, štangla i jedan nož.

"Očigledno je bilo da su došli iz unutrašnjosti, da su mlađi ljudi koji iskreno rečeno nisu ni znali zašto su došli... Sudija je ocenio da odredi onakvu sankciju koja će primereno uticati na svest tih mladih ljudi, da takve stvari više ne rade", rekao je Ilić.

Upitan o napadačima na zgradu B92, Ilić je rekao da će policija delokrugu svojih nadležnosti vršiti potragu. "Kad se utvrdi o kojim licima se radi, ako ima elemenata krivičnog dela - uputiće ih tužilštvu, ukoliko se utvrdi da ima elemenata prekršajnog dela - oni će biti upućeni nadležnom Prekršajnom sudu", zaključio je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: