Žandarme će verovatno suspendovati

Ministar Stefanović izjavio da su brata premijera Aleksandra Vučića prebili žandarmi iz niškog odreda Žandarmerije i dodao da je pokrenuta istraga o tom slučaju

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 29.09.2014.

14:43

Default images

"Verovatno ćemo ih suspendovati do kraja istrage", rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbije, gde je potpisan sporazum o borbi protiv narkotika.

Ministar je dodao da je razgovarao s jedinicom Žandarmerije iz Niša i da nema opravdanja za takvu reakciju, jer se na snimku jasno vidi da Vučićev brat Andrej i druga dvojica prebijenih nisu pružali otpor.

"U konsultacijama sa komandantom Žandarmerije i direktorom policije naredio sam sprovođenje istrage. Imaćemo izveštaj šta se dogodilo i verovatno ćemo suspendovati te ljude do završetka istrage. Samo moramo da identifikujemo, na osnovu snimka, svakog ko je u njemu učestvovao", rekao je Stefanović novinarima i istakao da će se MUP truditi da sve slične slučajeve reši.

Stefanović nije želeo da otkriva detalje u vezi s incidentom koji se dogodio juče tokom Parade ponosa, navodeći jedino da je reč o jedinici iz Niša, a da će sve ostale informacije dati kada bude bila završena kompletna istraga.

"Ne mislim da postoji opravdanje za onakvo ponašanje. Iz snimka se vidi da oni prekoračuju upotrebu sile prema licima koja prema njima ne primenjuju takvu vrstu sile i za to nema opravdanja", rekao je Stefanović.

Stefanović je rekao da želi da ima sve informacije o tom incidentu, izjave svih učesnika, posle čega može da izađe u javnost, a sve ostalo bi bilo kao da na neki način utiče na istragu.

"Nisam mogao da verujem da imamo jedinicu koja je sebi dala za pravo da bilo koga na takav način dobiju batine da oni koji treba da čuvaju red i mir tako nešto počine", rekao je Stefanović.

On je naveo i da će tokom dana biti poznati i svi podaci o tome da li je i koliko incidenata bilo, da li je neko privođen tokom jučerašnje Parade ponosa.

"Bio je miran dan u odnosu na događaje prethodnih godina", rekao je Stefanović.

Na pitanje novinara Bete Miloša Đorelijevskog kad će biti pronađeni oni koji su njega pretukli 29. jula 2008. godine tokom mitinga SRS, Stefanović je rekao da će učiniti sve što može da se i taj slučaj reši.

"Sve što budemo mogli da rešimo - rešićemo. Žao mi je što je morala da prođe toliko vremena nerada i želje da se nešto ne reši", rekao je Stefanović, navodeći da je to razlika između vlasti koju tada godinama nije interesovalo da pronađe krivce i današnje.

Stefanović je dodao da je protiv toga da bilo ko strada i da će se truditi da se pronađu krivci i da nijedan slučaj neće završiti u fioci.

"Pokazaćemo da policija može i hoće da ozbiljno radi svoj posao. Svakim danom ćete videti da je situacija u policiji sve bolja, da li će mi biti potrebno mesec, šest ili godinu dana, ne znam ali ću se truditi da što brže kroz reformu policije dobijemo jednu profesionalnu organizaicju u kojjoj se ovakve stvari više neće dešavati", rekao je Stefanović.

Andrej Vučić i ljudi iz njegovog obezbeđenja pretučeni su juče u centru Beograda za vreme trajanja Parade ponosa, a za sada nije jasno šta je izazvalo incident.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je juče da su pripadnici Žandarmerije pretukli njegovog brata Andreja Vučića i dva pripadnika obezbeđenja.

Premijer je naveo i da su u pratnji njegovog brata bili pripadnici njegovog obezbeđenja. Naveo je i da se Žandarmerija izvinila zbog napada.

Zaštitnik građana Saša Janković kaže da brat premijera Srbije Andrej Vučić može da mu se obrati ako smatra da su mu jučerašnjim incidentom bila ugrožena prava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

325 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: