"Policijska brutalnost nedopustiva"

Direktor Jukoma Milan Antonijević izjavio je da je vrh policije propustio mnogo prilika da oštro reaguje na policijsku brutalnost.

Izvor: B92

Nedelja, 28.09.2014.

21:09

Default images

"Bilo bi dobro da imamo uravnotežen pristup kada je reč o policijskoj brutalnosti i prekomernoj upotrebi sile", rekao je on.

Žandarmerija je danas u centru Beograda, gde je održana Parada ponosa, pendrecima pretukla premijerovog brata Andreja Vučića i dvojicu premijerovih telohranitelja, a snimak tog događaja objavljen je u medijima.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i direktor policije Milorad Veljović zatim su zajednički saopštili da su "zaprepašćeni" zbog tog snimka i da će biti preduzeti svi potrebni koraci kako se "takvi brutalni napadi više nikada ne bi dogodili u policiji".

"Trebalo bi ustanoviti sve okolnosti slučaja i kako je do toga došlo, ali bi prilikom ocene svakako trebalo imati u vidu da je današnji dan bio izuzetno napet i da su policajci satima čuvali skup", rekao je Antonijević.

Antonijević je istakao da ne bi voleo da prebijanje Vučićevog brata bude povod za "obračun na relaciji Žandarmerija i drugi" i da se taj slučaj politizuje.

"Trebalo bi da se stvarno utvrdi šta je bilo i da se pošalje poruka da policijska brutalnost nije dozvoljena", rekao je Antonijević.

"Izvinjenje Žandarmerije mom bratu"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: