Huligani zapalili 46-icu (FOTO)

Grupa huligana zapalila je danas oko 13:40 autobus u Južnom bulevaru, a u incidentu nije bilo povređenih.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 28.09.2014.

14:59

Default images

Kako je Tanjugu rečeno u MUP-u, grupa navijača ubacila je desetak baklji u autobus koji saobraća na liniji 46.

Vatrogasci su na terenu, a policija traga za počiniocima. Za sada nema informacija o tome da li je neko priveden.

Pre i za vreme održavanja Parade ponosa u Beogradu sukobili su se policija i demonstranti protiv Prajda na nekoliko lokacija u gradu, ali nije bilo značajnijih incidenata. Privedeno je sedam osoba, ali je sama manifestacija protekla bez neprijatnosti.
Foto: B92
Nedugo nakon završetka Parade ponosa, tridesetak huligana napalo je zgradu B92 i policajce koji su čuvali prostorije u Bulevaru Zorana Đinđića. Tom prilikom povređen je jedan policajac.

Tokom održavanja Prajda, nedaleko od Slavije pripadnici žandarmerije pretukli su brata premijera Aleksandra Vučića i trojicu pripadnika obezbeđenja, potvrđeno je za B92. Detalji incidenta nisu poznati.

Sudijama za prekršaje privedeno 13 lica

Foto: B92
Sudijama za prekršaje u Beogradu do 15 sati privedeno je na saslušanje 13 lica sa zahtevima za pokretanje prekršajnih postupaka jer kod sebe nisu imala lične karte ili su posedovala pirotehnička i druga nedzvoljena sredstva.

"Dežurnim sudijama u Timočkoj ulici zbog neposedovanja identifikacionih dokumenata podneto je sedam predmeta kao i jedan zbog nošenja pirotehničkih sredstava (dve petarde)", rekao je Tanjugu predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović.

Kod sudije za prekršaje u Policijskoj stanici u ulici Despota Stefana za sada je u radu pet predmeta zbog nošenja noža, baklji i "teleskopske palice", dodao je sudija.

Prema njegovim rečima, policija kontinuirano privodi okrivljenei podnosi zahtevae za pokretanje prekršajnog postupka.
Foto: B92
U sedištu suda u Timočkoj ulici dežura 17 sudija, pored redovnog dežunog u Policijskoj stanici u ulici Despota Stefana i sudije za prekršaje iz oblasti saobraćaja u Savskoj ulici.

Prekršajni apelacioni sud saospstio je ranije da će sva lica koja policija bude privela dežurnom sudiji Prekršajnog suda biće procesuirana po hitnom postupku, na osnovu člana 308 Zakona o prekršajima.
Foto: B92
"Svako lice koje je okrivljeno za teži prekršaj iz oblasti javnog reda i mira, ugrožavanja života i zdravlja građana ili ako to zahtevaju interesi opšte bezbednosti, a postoji osnovana sumnja da će okrivljeni ponoviti prekršaj, dežurni sudija će u presudi odrediti da i pre pravnosnažnosti pristupi izvršenju kazne", rekao je portparol Prekršajnog apelacionog suda Aleksandar Ilić.

Žalba na tu presudu ne odlaže izvršenje kazne.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: