Pogođeno deset meta Islamske države

Vazduhoplovne snage SAD i koalicionih partnera izvele su nove udare protiv Islamske države u Siriji i Iraku, a ukupno je pogođeno deset meta.

Izvor: B92

Subota, 27.09.2014.

18:24

Default images

U Siriji je pogođeno sedam meta, a u napadima je uništena zgrada Islamske države, kao i dva naoružana vozila na graničnom prelazu u kurdskom gradu Ain al Arabu, poznatom i kao Kobane, koji je pod opsadom.

Agencija AFP je prenela da su tri udara izvedena u Iraku, jugozapadno od Erbila.

U prvu misiju u Iraku u toku dana su odletela i dva borbena aviona britanskih Kraljevskih vazduhoplovnih snaga, dan nakon što su poslanici parlamenta odobrili vazdušne udare.

Britansko Ministarstvo odbrane je potvrdilo da su dva aviona "tornado" poletela iz baze u Kipru, a kasnije je saopšteno da su se vratili. Međutim, detalji misije nisu poznati.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava je ranije objavila da su koalicione snage na čelu sa SAD gađale prvi put ciljeve Islamske države u centralnoj sirijskoj provinciji Homs, pošto je Vašington saopštio da u kontinuitetu izvodi vazdušne napade.

Meta je prvi put bio grad Minbedž, istočno od drugog po veličini grada Alepo, kao i više ciljeva u uporištu džihadista u provinciji Raka, saopštila je Opservatorija, a preneo AFP.

"Američko-arapska koalicija je prvi put gađala baze Islamske države u istočnoj pustinji provincije Homs", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

U istočnoj provinciji Alepo, koalicione snage su pogodile nekoliko ciljeva džihadista u Minbedžu, saopštila je Opservatorija koja ima široku mrežu aktivista i lekara na terenu.

Koalicione snage gađale su i grad Raka u kome je sedište džihadista, saopštila je ova grupa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: