UKR i RUS zvaničnici o tampon zoni

Ukrajinski i ruski vojni zvaničnici sastali su se danas da označe predloženu tampon zonu na istoku Ukrajine, saopštili su ukrajinski vojni zvaničnici.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

10:53

Default images

Iz tampon zone bi ukrajinske snage i proruski aktivisti trebalo da povuku artiljerijsko i drugo teško oružje.

Ukrajinski zvaničnici su naveli da je triparitetna grupa, u kojoj se nalazi i 76 predstavnika ruske vojske i predstavnika Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), sastala severno od grada Donejcka, na istoku Ukrajine, preneo je Rojters.

U Minsku je 5. septembra potpisan Protokol po kom je uveden prekid vatre, a 19. septembra predstavnici Ukrajine i Rusije usaglasili su njegovo sprovođenje, opšti prekid vatre i formiranje 30 kilometara tampon-zone pod nadzorom OEBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: