BG: Deca stradala, majka uhapšena

Majka troje dece koja su nastradala u požaru na Novom Beogradu, Ž. S. (37), uhapšena je zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti, pišu "Novosti".

Izvor: Beta, RTS

Petak, 26.09.2014.

07:11

Default images

Troje dece, starosti pet, sedam i devet godina, smrtno je stradalo u požaru noćas, nešto posle jedan sat, nedaleko od naselja Dr Ivan Ribar na Novom Beogradu.

Na predlog Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu sud je odredio majci nastradale dece pritvor do 30 dana.

Požar je izbio u romskom naselju i izgorela je baraka do 20 kvadratnih metara koja je sagrađena od kartona i drvenih dasaka, rekao je načelnik Uprave za vanredne situacije u Beogradu Rade Milošević.

On je dodao da su na mesto požara stigla dva vozila s osam vatrogasaca, ali da je "već sve bilo završeno s obzirom na gradnju same barake".

Prema rečima očevidaca, sve se brzo odigralo. Kako kažu, za nekoliko minuta je plamen progutao baraku u kojoj su bila stradala deca. Pored izgorele barake, samo metar dalje, nalazi se još jedna baraka u kojoj je u trenutku požara bilo nekoliko odraslih i petoro dece, javlja RTS.

Milošević je objasnio da je reč o delu iza naselja Dr Ivan Ribar prema reci Galovici, uzvodno uz Savu.

Nadležni organi obavljaju uviđaj, a nakon obdukcije biće utvrđena starost i pol dece, najavio je Milošević.

Izgorela su tri deteta starosti pet, sedam i devet godina, izjavila je Tanjugu portparolka Hitne pomoći Nada Macura.

Uzrok požara znaće se nakon završetka istrage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: