"Ponavlja se scenario oko Prajda"

Organizatori Parade ponosa nastavljaju pripreme za nedeljnu šetnju, iako još nema zvanične dozvole nadležnih državnih organa.

Izvor: B92

Petak, 26.09.2014.

16:29

Default images

Član Organizacionog odbora Parade ponosa Goran Miletić rekao je za B92 da ga nije iznenadilo odlaganje odluke o dodeljivanju dozvole za održavanje šetnje, te naveo da je to scenario koji se ponavlja iz godine u godinu.

“Zabrinuti smo, ali je dobro što je sastanak Biroa za koordinaciju službi bezbednosti održan u petak, 48 sati pre najavljene šetnje, tako da je dobro da mi kao organizatori i građani čuju šta se događa. Sve je sada nesigurno i to je žalosno, iako je prethodnih dana bilo pozitivnih naznaka od vlasti. Ipak, konačan zaključak o tome donećemo u nedelju, ukoliko se šetnja održi”, rekao je Miletić.

Biro za koordinaciju službi bezbednosti u petak nije zabranio Prajd, ali je zadržao pravo da promeni odluku ukoliko bude procenjeno da je bezbednost ljudi ugrožena. Podršku Paradi ponosa pružili su i pojedini članovi Vlade Srbije.

“Dolazak na Paradu potvrdili su ministri Ivan Tasovac, Kori Udovički, Jadranka Joksimović, a imamo i potvrde da će doći i pojedini poslanici. Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Meho Omerović je svim poslanicima prosledio pozive, a prisustvo su najavili i predstavnici nezavisnih tela, ombudsman, kao i poverenica za zaštitu prava građana”, zaključio je Miletić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: